Kennissessie 'Hoe maak je van je fondsenwervend evenement een terugkerend succes?'

| Goede Doelen Nederland | toegankelijk voor leden

Event fundraising groeit sterk in Nederland. Er wordt meer en meer gerend, gefietst, geschaatst, gewandeld enzovoorts om zo geld op te halen voor een goed doel. Maar er komt heel wat bij kijken om als organisatie een eigen fondsenwervend evenement op te zetten. En als het je is gelukt, hoe maak je er vervolgens een jaarlijks succes van? Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat deelnemers terugkomen en ieder jaar weer (meer) geld ophalen? 

In deze kennissessie waar wij je graag voor uitnodigen, deelt Marc Schoutens directeur van Kentaa tips en adviezen hierover. De ontwikkeling van ‘event fundraising’ in de Verenigde Staten loopt wat voor op die in Nederland. De informatie en ervaringen op dit terrein uit de Verenigde Staten zijn dan ook interessant, evenals de opgedane ervaringen in Nederland.

Daarnaast zal Eddie Wassink managing partner van WE-link (een organisatie- en adviesbureau op het gebied van sportevenementen) bij de sessie aanwezig zijn. Hij zal vertellen over hun aanpak en ervaringen op het gebied van retentie van deelnemers bij de jaarlijkse Rabo Bridge to Bridge loop. WE-Link organiseert naast ‘gewone’ sportevenementen ook diverse fondsenwervende evenementen voor goede doelen. Zoals de ALS Lenteloop en Holland4ALS. 

Datum
Donderdag 13 december

Locatie
Goede Doelen Nederland, Amsterdam

Programma

13.30 –14.00 uur: Inloop
14.00-14.15 uur: Even voorstellen
14.15-15.30 uur: Presentatie Marc Schoutens:

 • Vormen van ‘Event fundraising’
 • Waarom een retentie beleid?
 • 15 praktische tips

15.30–16.00 uur: Pauze
16.00–16.45 uur : Presentatie Eddie Wassink:       

 • Retentie beleid en aanpak bij sportevenementen
 • Case: Rabo Bridge to Bridge

  16.45 uur: Discussie / borrel              

   

  Stel een vraag

  Christine van Blitterswijk

  beleidsmedewerker Marketing & Fondsenwerving
  020 - 422 99 77
  Email