Kennissessie donateursgerichte fondsenwerving: great fundraising

Goed nieuws: de aandacht voor donateursgerichte fondsenwerving groeit. Zelden waren de ambitie en de wil om echt een verandering te realiseren zo groot als nu. Dit is hét moment om door te pakken. Met een nieuwe reeks van drie kennissessies, passende in de reeks van maandelijkse kennissessies en netwerkborrel voor fondsenwervers door Goede Doelen Nederland, slaan Goede Doelen Nederland en Nassau Fundraising de handen ineen om goede doelen te helpen om de next level van donateursgerichte fondsenwerving te bereiken.

In iedere deelnemer zien we een expert
De kennissessies van Nassau Fundraising brengen leden van Goede Doelen Nederland samen om ervaringen uit te wisselen, om elkaar te inspireren met praktijkvoorbeelden en om experts het hemd van het lijf te vragen. Verwacht een open setting waarin je niet alleen toehoorder bent, maar vooral ook actief bijdrager. Want of je nu al lang bij een goed doel werkt of niet, of je nu al jaren ervaring hebt met een kennisgebied of niet: in iedere deelnemer zien wij een expert. Al is het alleen maar omdat we allemaal weleens aan een goed doel hebben gegeven.

In 2019 staan de volgende thema’s centraal bij de kennissessies van Nassau Fundraising:

  • Middle donors, op dinsdag 25 juni
  • Major donors: innovatie in Grote Giftenwerving, op donderdag 5 september (i.p.v. 3 september zoals eerder bericht) 
  • Great Fundraising, op dinsdag 26 november

Great Fundraising, 26 november
Fondsenwerving waarin de missie van de organisatie het uitgangspunt is. Fondsenwerving waarbij een scherpe, ijzersterke, op de verwachtingen van donateurs gebaseerde, wervende propositie zonder compromis gebruikt wordt. Fondsenwerving waarbij de hele organisatie betrokken is en bereid is hierin te investeren. Fondsenwerving die zorgt voor substantiële groei in structurele inkomsten; niet met een paar procent maar met tientallen procenten. Dat is Great Fundraising. En dat staat centraal tijdens de kennissessie op dinsdag 26 november. 

De sessie brengt leden van Goede Doelen Nederland samen om ervaringen uit te wisselen, elkaar te inspireren en om ervaringsdeskundigen het hemd van het lijf te vragen. Great Fundraising wint aan populariteit in Nederland; de experts van Nassau Fundraising leggen je praktijkvoorbeelden voor. Het Gehandicapte Kind verzorgt een casepresentatie, daar zijn we heel erg blij mee. Directeur Henk-Willem Laan laat zien welke stappen zijn organisatie maakt om een Great Fundraising organisatie te worden.
Verwacht een interactieve middag, met veel uitwisseling. Omdat we met aandacht naar ieders vragen kijken, is er ruimte voor slechts een beperkt aantal deelnemers. We hanteren het principe ‘wie het eerst komt…’, dus hoe eerder je je aanmeldt hoe groter de kans dat je een plek bemachtigt. Meld je dus gauw aan!

Locatie: Goede Doelen Nederland
Tijd: 14.00 - 17.00 uur (inloop vanaf 13:30 uur) 
 

Veel aandacht voor jouw praktijk
Voorafgaand aan elke sessie vindt een korte verkenning onder de deelnemers plaats. We achterhalen waar je staat met het thema, wat je uitdagingen zijn en wat voor jou de ‘next level’ inhoudt. Op basis hiervan bereiden de experts van Nassau Fundraising de sessie op inhoud voor. Als je komt, weet je dus dat jouw uitdagingen en bijbehorende kansen aan bod komen. Vast onderdeel van de sessies zijn een case-presentatie door een goed doel en een ‘vragenvuur’ voor de experts. Dus ook voor jou! Met de sessie bouwen we voort op elkaars kennis, helpen we elkaar naar de next level van donateursgerichte fondsenwerving. We beloven een interactieve middag, met veel uitwisseling en aandacht voor jouw praktijk. Doe je mee?

Deze serie kennissessies met Nassau Fundraising past in de reeks kennissessies en netwerkborrels die Goede Doelen Nederland iedere maand organiseert voor fondsenwervers, meestal op de laatste dinsdag van de maand. De sessies zijn onderdeel van de samenwerking tussen Goede Doelen Nederland en Nassau Fundraising om talentontwikkeling van fondsenwervers te stimuleren. Naast de aangeboden expertsessies krijgen leden 10% korting op deelname aan het Talent Development programma van Nassau Fundraising.

Documenten