Bijeenkomst voor directeuren over Integriteit

| Humanity House in Den Haag | toegankelijk voor leden

De brede coalitie(*1) achter het Gezamenlijk Actieplan Integriteit nodigt directeuren van goede doelen van harte uit voor de bijeenkomst Integriteit op 22 oktober van 13.30 tot 17.00 in het Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA, Den Haag.
 

Aanleiding
In februari 2018 werd een aantal zaken rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik van medewerkers bij verschillende ngo’s naar buiten gebracht. De goededoelensector heeft toen snel de handen ineengeslagen en een krachtig Gezamenlijk Actieplan Integriteit opgesteld om in de toekomst misstanden te voorkomen. Het plan omvat acties en maatregelen gericht op preventie, melding en zorgvuldige afhandeling van schendingen. In oktober wil de coalitie van samenwerkende organisatie graag de voortgang en resultaten met je delen.

Een inspirerend programma voor directeuren
Centraal in de bijeenkomst staat hoe we van elkaar én van andere sectoren kunnen leren op het gebied van integriteit. Externe sprekers inspireren je over de praktijk binnen andere sectoren. Hoe gaat bijvoorbeeld het Ministerie van Defensie om met interne en internationale integriteitsvraagstukken? En wat kunnen we leren van de aanpak in de sportwereld? Naast boeiende sprekers, delen we de eerste resultaten van het Actieplan die voor jouw organisatie interessant en toepasbaar zijn. In een carrousel hoor je meer over de opbrengsten uit de verschillende projecten. Vervolgens ga je met collega directeuren in gesprek over de implementatie binnen je eigen organisatie.

Voor wie?
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde voor deelname is wel dat je de rol van directeur in de organisatie vervult.

Wat levert deelname aan deze bijeenkomst je op?

  • Je leert meer over integriteit vanuit praktijkvoorbeelden en aanpak uit andere sectoren
  • Je wisselt ervaringen uit met collega directeuren over issues rond integriteit en vraagstukken rond (seksueel) grensoverschrijdend gedrag
  • Je ziet de eerste resultaten van het Actieplan en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via deze link
Kijk bij documenten (achter de inlog) voor het progrmmma van deze bijeenkomst).

*1  Partos, Goede Doelen Nederland, het Nederlandse Rode Kruis, Save the Children, Cordaid, Oxfam Novib, CARE Nederland, ICCO, Dutch Relief Alliance (DRA),
    Samenwerkende Hulporganisaties (SHO/Giro 555) en het CBF als toezichthouder op erkende goede doelen.

Stel een vraag

Kyra van der Meulen

senior communicatieadviseur / persvoorlichter
06 - 52 38 21 48
Email
Documenten