Bijeenkomst over financieel ouderenmisbruik

| Netwerk Notarissen, Utrecht

 

Deze bijeenkomst organiseerde Goede Doelen Nederland samen met Netwerk Notarissen.  

De volgende sprekers gaven een presentatie

  1. Suzanne den Engelse, notarieel jurist bij Netwerk Notarissen, ging in op de indicatoren die kunnen wijzen op financieel misbruik en de mogelijke acties die je vervolgens kunt ondernemen.
  2. Luciënne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen, gaf een presentatie over het levenstestament.
  3. Margreet Plug, hoofd beleid en vereniging bij Goede Doelen Nederland, maakte de aanwezigen wegwijs in de ‘regels’ in de branche, met speciale aandacht voor de specifieke wensen van goede doelen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Samen met de werkgroep schenken & nalaten is een nieuwe informatiebrochure voor de executeur ontwikkeld: ‘Een goed doel als legataris’.
  4. Marianne van der Krans-Vlug, Projectleider & Preventiemedewerker Ouderenmishandeling bij Veilig Thuis, ging nader in op financieel ouderenmisbruik (vormen, slachtoffers, plegers en motieven) en lichtte vervolgens toe welke rol Veilig Thuis hierin kan spelen.

Will van Heugten, operationeel directeur fondsenwerving en marketing en een van de initiatiefnemers van de Campagne Nalaten, gaf aansluitend een korte toelichting op de Campagne Nalaten.

Bij deze bijeenkomst waren notarissen èn goede doelen aanwezig.

 

Stel een vraag

Anjelène van Vliet

beleidsmedewerker
06- 52 34 50 47
Email
Documenten