Bijeenkomst generatieverschillen in geefgedrag

tijd: 14:30 - 16:30

Op naar een nieuwe generatie betrokken burgers? Meer weten over generatieverschillen in geefgedrag en vrijwilligerswerk in Nederland? Meld je dan nu aan voor de bijeenkomst op 4 november 14.30 – 16.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur) bij de Singelkerk in Amsterdam. 

Tijdens de bijeenkomst worden de eerste resultaten van het onderzoek naar generatieverschillen in geefgedrag en vrijwilligerswerk gepresenteerd en toegelicht door professor René Bekkers, verbonden aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam. Het onderzoek maakt onderdeel uit van het tweejaarlijkse onderzoek ‘Geven in Nederland’ van de VU. De bijeenkomst is exclusief voor de leden van Goede Doelen Nederland. 
 
René Bekkers zal antwoord geven op de volgende vragen: Hoe verschillen generaties van elkaar in geefgedrag en vrijwilligerswerk? Vergrijzen donateurs en vrijwilligers sneller dan de Nederlandse bevolking als geheel? Hoe zal het geefgedrag en vrijwilligerswerk zich de komende jaren ontwikkelen wanneer de generatieverschillen uit de afgelopen twintig jaar zich doorzetten? 
Daarnaast zal hij belangrijke vragen bespreken zoals: hoe komt het dat jongeren minder geld geven en minder actief zijn in vrijwilligerswerk dan ouderen? Welk deel van de jongeren bereiken goededoelenorganisaties met een verzoek om een bijdrage, en met welke wervingsmethoden overtuig je jongeren het vaakst? Verder zal Bekkers toelichten wat jongeren en ouderen verwachten van goededoelenorganisaties en welke doelen zij het belangrijkst vinden. Antwoorden op deze vragen zijn van belang om een goede strategie te bepalen voor het bereiken van nieuwe generaties donateurs en vrijwilligers. 
 
 

Stel een vraag

Kyra van der Meulen

senior communicatieadviseur / persvoorlichter
06 - 52 38 21 48
Email